Intergarde beveiliging
 

Cases

Advies in beveiligen

Een bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein in Zuid Nederland. Het is 02.30 uur ’s nachts. Een inbreker loopt naar de achterzijde van het pand en gooit met een steen een raam in. Zijn doel? De in het bedrijf aanwezige computerapparatuur.

Expertise en aanleg

Het pand is echter voorzien van een door Intergarde aangelegd inbraakbeveiligingssysteem. Gezien de risico’s heeft Intergarde indertijd geadviseerd om ook glasbreukmelders te installeren. Op het moment dat de steen het raam raakt detecteert deze glasbreukmelder de frequentie van brekend glas en stuurt via de centrale een inbraakmelding door naar de goed beveiligde alarmcentrale van Intergarde. Ter plaatse gaat het op de gevel geplaatste flitslicht flitsen en produceren de binnensirenes een signaal met een geluidssterkte van maar liefst 101 decibel!

Alarmopvolging

De inbreker weet nu dat er maar heel weinig tijd overblijft om zijn slag te slaan. De alarmopvolgingsdienst van Intergarde is namelijk al door de alarmcentrale gewaarschuwd en hij weet uit ervaring dat die snel ter plaatse is.

Advies

Wel betreed hij via het ingegooide raam het pand om toch nog snel een in het zicht staande lap top mee te nemen. Hij pakt de lap top en komt er tot zijn grote schrik achter dat die met een staalkabel aan het bureau is bevestigd. Indertijd heeft Intergarde namelijk geadviseerd om - naast de aanleg van de inbraakbeveiliging - ook meeneembeperkende maatregelen aan te brengen op de computers. Het gaat teveel tijd kosten om die kabel door te knippen. Zonder buit verlaat de inbreker het pand en vertrekt.

Ervaren medewerkers

Kort daarna arriveert de alarmopvolgingsdienst van Intergarde. Bij zijn buitenronde treft de beambte het ingegooide raam aan. Hij waarschuwt een contactpersoon  van het bedrijf, die ter plaatse komt. Samen constateren ze dat het bij het ingegooide raam is gebleven maar dat er verder geen spullen zijn weggehaald. De beambte adviseert de contactpersoon om nog niets op te ruimen of schoon te maken, zodat de politie de volgende dag nog een sporenonderzoek kan uitvoeren.

Service

Na overleg vertrekt de contactpersoon weer. Een glasschade bedrijf wordt door de alarmcentrale van Intergarde gewaarschuwd. De beambte blijft ter plaatse om dit af te handelen. Het bedrijf plaatst een noodvoorziening zodat het pand weer dicht is. De beambte van Intergarde schakelt de inbraakbeveiliging weer in en vertrekt.

Nazorg

De volgende dag neemt de account manager van Intergarde contact op met de klant. Die is tevreden over de afhandeling. Hij krijgt ook nog het advies mee om, als aanvullende maatregel, te overwegen inbraakwerende folie aan te laten brengen op de ramen van de benedenverdieping.

Intergarde: Uw organisatie, onze zorg!

U heeft nu beveiligings nodig?
Eerste stap naar uw beveiligingscheck

Vestigingen

Intergarde Maastricht

T 043 - 631 0 631
E zuid@intergarde.nl

Referenties
Cases Alweer lege dozen in het magazijn geconstateerd, dit is al de derde keer deze week. Het wordt nu tijd om contact op te nemen...