Volg ons via
ALARMVERIFICATIE

Sinds 1 april 2008 is een Convenant Alarmopvolging van kracht. De inhoud van dit convenant komt neer op het feit dat inbraakmeldingen die niet geverifieerd zijn, door politie als melding met lage prioriteit worden opgevolgd. Wel geverifieerde (alarm)meldingen daarentegen worden met een hoge prioriteit door de politie behandeld. Het is dus in uw belang dat inbraakmeldingen te allen tijde geverifieerd worden.

Verificatie van (alarm)meldingen kan grofweg op twee verschillende manieren:

TECHNISCHE VERIFICATIE

Het gaat dan om camera’s en/of microfoons die de alarmcentrale op afstand kunnen bedienen en die betrouwbare informatie opleveren. Ook aan de hand van het patroon van de alarmen binnen een pand, aangevuld met informatie van de contactpersoon van het pand, kan worden vastgesteld of er sprake is van een terecht inbraakalarm of van bijvoorbeeld een bedieningsfout.


MENSELIJKE VERIFICATIE  

Het gaat dan om persoonlijk waarneming door buren, medewerkers, voorbijgangers of de waarneming van een beveiligingsmedewerker.


WIJ ADVISEREN U GRAAG!

Intergarde is (vanzelfsprekend) thuis in de verschillende methoden. Desgewenst kunnen wij u adviseren welke methode voor uw organisatie het meest optimaal is. Neem hiertoe telefonisch contact met ons op en/of stel uw vraag via het contactformulier.


ALTIJD HET LAATSTE NIEUWS? SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF