Volg ons via
BRANDDETECTIE DOOR BRANDMELDINSTALLATIES


Effectieve branddetectie betekent het verschil tussen faillissement of continuïteit van bedrijfsactiviteiten.

De kans op een brand wilt u verkleinen door brandpreventieve maatregelen te treffen. Alle preventieve maatregelen ten spijt ontstaan er toch jaarlijks ongeveer 50.000 branden. Met die wetenschap in het achterhoofd worden brandmeldinstallaties, ook wel branddetectiesystemen genoemd, een belangrijk onderdeel in de brandbeveiliging. Door brandmeldinstallaties toe te passen weet u tijdig dat er een brand is en wordt u in staat gesteld de kleine brand te beheersen voordat hij groot wordt.


In veel gevallen kan een effectieve brandmeldinstallatie voor bedrijven het verschil betekenen tussen faillissement of continuïteit van bedrijfsactiviteiten.


LAAT UW BRANDMELDINSTALLATIE CERTIFICEREN

Alle (brand)beveiligingssystemen die door de overheid of verzekering verplicht zijn gesteld, dienen aan bepaalde normeringen en voorschriften te voldoen. En als u een brandmeldinstallatie laat plaatsen en onderhouden, wilt u wel zeker weten dat dit goed gebeurt. Laat uw installatie dus certificeren: zo heeft u de zekerheid dat uw systeem voldoet aan de gestelde eisen, normen en standaarden.


Een inspectiecertificaat is verplicht voor brandmeldinstallaties

Elke brandmeldinstallatie die een brandmelding rechtstreeks meldt aan de meldkamer van de brandweer (RAC), moet voorzien zijn van een inspectiecertificaat. Dit staat in het Bouwbesluit 2012. Hetzelfde geldt voor een aantal andere situaties. Om zo’n certificaat te krijgen, wordt uw installatie beoordeeld door een onafhankelijke inspecteur. Hij controleert alles wat met de installatie te maken heeft. Bijvoorbeeld of deuren in brandscheidingen volledig sluiten en of de installatie en het BHV-/ontruimingsplan goed op elkaar zijn afgestemd. Naar aanleiding van de inspectie maakt u zo nodig aanpassingen, waarna u een inspectiecertificaat ontvangt.


Wat is de waarde van een inspectiecertificaat?

·         Geeft een breder oordeel over het brandveiligheidsniveau

·         Is verplicht bij brandmeldinstallaties die rechtstreeks verbonden zijn met de meldkamer

 

REGELING BRANDMELDINSTALLATIES

Gecertificeerde brandmeldinstallaties dienen te voldoen aan de `Regeling Brandmeldinstallaties’. In het kort omhelst deze regeling een kwaliteitszorg- en certificatiesysteem, samengesteld door en voor alle bij brandbeveiliging betrokken marktpartijen. Het beheer van de Regeling is opgedragen aan het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP), waarmee het NCP als zodanig de certificatie-instelling voor de `Regeling Brandmeldinstallaties’. Uiteraard is Intergarde NCP-gecertificeerd (BORG). Hierdoor wordt er een goed kwaliteitsniveau vastgelegd, verkregen en gegarandeerd.


Intergarde is erkend als:

·         BORG Beveiligingsbedrijf

·         Branddetectiebedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Levering brandmeldinstallaties

·         Onderhoudsbedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Onderhouden brandmeldinstallaties

 

INTERGARDE, HET JUISTE ADRES!

U kunt bij Intergarde dan ook terecht voor het complete management van brandmeldinstallaties, waarbij wij zorgdragen voor het beheer en begeleiding vanaf het beveiligingsplan tot en met de laatste oplevering. Onze schat aan ervaring staat garant voor het juiste advies en begeleiding van het implementatietraject, met interne- en externe partijen. Uiteraard worden installaties door onze eigen technische dienst met uitstekend gekwalificeerde en ervaren monteurs opgeleverd en voorzien van benodigde certificeringen.


Brandmeldinstallatie: certificeren of niet
Inspectie van brandbeveiliging: Hoe werkt dat?


ALTIJD HET LAATSTE NIEUWS? SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF